keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Suomi-ikävä

Meillä on täällä enää vajaa kaksi viikkoa luentoja jäljellä. Kummallakin on vielä viimeisiä esseitä palautettavana ennen tenttikauden alkamista. Suunnilleen kuukauden päästä ollaankin jo reissaamassa pitkin Kanadaa ja ehkä vähän USA:n puolellakin. Mitä lähemmäs kotiinpaluu tulee, sitä enemmän sitä alkaa kaipaamaan suomalaisia juttuja, kuten...

Ruoka
  • Erityisesti tuore ruisleipä (täältäkin saa ruisleipää, mutta ei samanlaista uunituoretta hyvää kuitenkaan), piimä, viili, Esan kohdalla kalaruuat, irtokarkit, perunamuusi ja ylipäätään maistuvat perunat sekä yksittäiset tuotteet joita täältä kyllä löytyy, mutta eivät miellytä makumaailmallaan (esim. jugurtit)
  • Osa ruokaikävästä liittyy ruuanlaittovälineistöön, joka on meillä täällä todella rajallinen. Smoothiet ja perunamuusit ovat meille toistaiseksi mahdottomia toteuttaa, joten on tyydyttävä kikkailemaan muulla tavalla.
  • Ruokaikävään liittyy myös täältä saatavan ruuan makumaailmat. Etenkin vihannesosastolta sattuu toisinaan mukaan vihanneksia/ hedelmiä/ marjoja, joissa maistuu enimmäkseen torjunta-aineet ja mitkä lie myrkyt. Emme arvosta.
Asumisjärjestelyt 
  • Kumpikin alkaa olla jo melkoisen kypsä nykyiseen asumisjärjestelyyn. Kämppisasuminen ei vain ole meitä kumpaakaan varten, eikä tämä oikein muutenkaan herkkua ole. Onkin siis kova ikävä asumaan saman katon alle, omaan asuntoon, jossa olemme omia herrojamme. Tietysti on kova ikävä myös poikia. 
  • Sauna! Täällä ei moisia ole missään, jota kyllä kovilla pakkasilla kaipaa jatkuvasti.
Turku
  • Ihan yksinkertaisuudessaan on ikävä Turkua - jokirantaa, yliopistoa, rikasta kulttuurielämää, kaikkea! Ja tietysti Turussa tai lähistöllä asuvia ystäviä ja perhettä.
Työt ja rutiinit
  • Itselläni on kova ikävä myös töitä ja sellaisia pieniä arkipäivän rutineeja, joista täällä jää paitsi. Ainejärjestötoimintaakin on ikävä, koska täällä ei käytännössä ole ainejärjestöjen kaltaisia virityksiä lainkaan. On opiskelijajärjestöjä, jotka valvovat opiskelijoiden etuja, mutta vapaa-ajan toimintaa nämä ryhmät eivät monestikaan järjestä lainkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

I don't trust any country that looks around a continent and says, "Hey, I'll take the frozen part." - Jon Stewart