keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Oodi PACille

Täällä jokainen maksaa yliopistomaksuja myös yliopistoliikunnasta, riippumatta siitä käyttääkö liikuntamahdollisuuksia vai ei. Maksu ei ole lukukaudessa montaakaan kymppiä, mutta se mitä tuolla rahalla saa on melko uskomatonta.


Jokainen Turun yliopiston "kuntosalilla" käynyt tietää, millaista on nostella puntteja hikisessä ja ruuhkaisessa kopperossa. Toista se on täällä. Itse kuntosali eli PAC löytyy aivan kampuksen  ytimestä ja sieltä löytyy kaikki pelit ja vehkeet mitä vain voi kehonhuollossa tarvita: juoksumattoja ja muita kardiovälineitä jokaiselle halukkaalle, vapaita painoja laidasta laitaan ja tietysti ne perinteiset kuntosalilaitteet. Neliömetrejä salilla on sen verran että ruuhkaisimpanakaan aikana ei tarvitse liikkua aivan kenenkään iholla kiinni. Sali on vielä näppärästi jaoteltu rautaisaan äijäosastoon, jossa saa rauhassa pumpata rautaa ja ähistä, ja sitten siihen lempeämpään venyttelyosastoon. Turun yliopiston salin kaksi kuntopyörää eivät jotenkin pysty kilpailemaan tämän salin kanssa...



Sitten on vielä kaikki muut liikuntamahdollisuudet mitä liikuntamaksulla saa käyttöönsä! Tanssi/jumppa/joogatunneilla en ole käynyt, koska ne pidetään yleensä aamulla tai päiväsaikaan, jolloin istun luennoilla. Muutenkin mieluiten käyn liikkumassa iltaisin. Tänä lukukautena ollaan käyty aktiivisesti pelaamassa squashia Esan kanssa. Ei muuten ole ihan helpoin laji! Yliopisto vielä lainaa meille aina mailat ja suojalasit, joten aika matala kynnys oli tätäkin lajia lähteä kokeilemaan. Toinen suosikkini on yläkerrasta löytyvä juoksurata. Siellä olen voinut käydä tekemässä juosten intervallitreeniä, kun ulkona on 30 astetta pakkasta ja jäinen maa. Tänä vuonna tuli myös kokeiltua seinäkiipeilyä uuden suomalaisen kaverin kanssa. Tuolla PACissa tosiaan on myös kunnollinen kiipeilyseinä, jota pääsee käyttämään peruskurssin käytyään koska haluaa. 



Ja sitten on vielä kaikki urheilujoukkueet, joihin voi liittyä mukaan - meidän kummankin tapauksessa curling. Tarjontaa löytyy kyllä perinteisistä joukkuelajeista vähän erikoisempiinkin juttuihin, eikä hinta huimaa päätä. Keskimäärin yhden kauden kustannukset ovat varmaankin 2-10 dollaria (jääkiekko poissuljettuna).

Tämä pitkä kirjoitus olkoon inspiraationa itselle, että jaksan jatkaa aktiiviliikkumista myös kotona. Ja myös kaikille mahdollisille blogiin eksyjille, jotka matkaavat Saskatooniin yliopisto-opintojen perässä. Täällä yliopisto tarjoaa niin hyvät mahdollisuudet liikkumiseen, että olisi aivan typerää jättää tuo mahdollisuus käyttämättä!

Kuvat usask.ca

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

I don't trust any country that looks around a continent and says, "Hey, I'll take the frozen part." - Jon Stewart