tiistai 12. maaliskuuta 2013

Candle Lake

Edellisviikonloppuna allekirjoittanut lähti hieman suuremman porukan kanssa Candle Lakelle. Järvi sijaitsee samassa provinsissa, mutta pohjoisemmassa, noin 50 minuutin päässä Prince Albertin kaupungista. Oltiin varattu koko lössille mielettömän suuri mökki järven rannalta paljulla. Koko viikonloppu kului ihan vain hauskaa pitäen, paljussa lilluen ja kyllä me vähän jotain hiihtämässäkin käytiin järven jäällä.

Mökki ja sukset
Hiihtomaastot. Kuvan otti norjalainen Ida.

Kanadassa auton vuokraaminen on halvempaa yli 25-vuotiaille, joten sain kunnian olla yhden auton kuskina. Ei ollut mikään helpoin tehtävä ajaa monen kuukauden tauon jälkeen autoa vieraassa ympäristössä. Onneksi kuitenkin liikennesäännöt ovat täällä melkein samat.


Harmaa auto oli kuskista johtuen hitain, mutta ehkä juuri siksi meidän auto ei päätynytkään ojaan
Säät suosi meitä ja saatiin nauttia koko viikonloppu upeista aurinkoisista päivistä. Toisena yönä näimme vielä todella komeat vihertävät revontulet. Valitettavasti omassa kamerassa ei puhti riitä ja revontulet tallentuivat vain omiin muistoihin. Keskellä ei mitään näytti tähtiäkin olevan valtavasti enemmän mitä kaupungin valojen keskellä.

Tuossa paljussa tuli lilluttua aika pitkään. Kävi melkein saunasta.
Prince Albertin kaupunki näytti läpiajon perusteella melkoiselta betonikaupungilta, mutta mitä kauemmas päästiin luonnon keskelle, alkoi mieli levätä. Veikkaan, että Candle Lake on parhaimmillaan kesällä, mutta kyllä se näin talvellakin oli upea paikka käydä. Täällä Saskatoonissa sitä on hankala toisinaan muistaa, ettei koko Kanada ole tätä ankeaa preeriaa.

Siellä oltiin, ylhäisessä yksinäisyydessämme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

I don't trust any country that looks around a continent and says, "Hey, I'll take the frozen part." - Jon Stewart