sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Ruokailoittelua

Kuten ollaan mainittu aikaisemminkin, tehdään käytännössä kaikki ruoka itse. Saskatoon on täynnä (pikaruoka)ravintoloita, joiden hintataso on kohtuullinen, mutta ollaan kuitenkin koettu, että on parempi tehdä itse. Osittain siksi että ravintolat sijaitsevat tuolla vähän sivummalla, ja osittain siksi että annoskoot ovat aivan valtavia (=ähkyvaara). Ja tietysti myös siksi, että pikaruokalat eivät vain ole meidän juttu. No, rehellisyyden nimissä, löytyy Saskatoonista todella hyviäkin ravintoloita, mutta niistä jokin toinen kerta.

No kattokaa ny, kuin herkullisen näköistä! Pinaattia erinäisillä muilla rehuilla ja raejuustolla. Nam!

Elokuusta asti kun olen seurannut yhden kämppiksen ruokatottumuksia, en enää ihmettele miten täällä on niin paljon ylipainoisia. Kaupassa halvinta on rasvainen mikroruoka (Suomessa taitaa tosin olla ihan sama tilanne) ja limpparit, joita ollaan yritetty välttää kuin ruttoa. Täällä limuihin vielä lisätään aineita, jotka EU:n alueella ovat kiellettyjä. Ollaan pyritty pitämään ruokalaskuja kohtuullisina ostamalla isoja satseja mitä ikinä raaka-aineita ostammekaan ja tekemällä isoja kattilallisia kerralla. Totuus kuitenkin on se, että ainakin Saskatchewanin provinssissa terveellisesti syöminen on myös kallista.


Samaa settiä kuin edellä, mutta linsseillä ja kanalla höystettynä. Ei valittamista.

Mitä me sitten syödään? Itse leivottua leipää, hedelmiä, marjoja ja vihanneksia sekä proteiinipitoista ruokaa. Varmaankin 90% kaikesta ruuasta on puhtaita prosessoimattomia ruoka-aineita. Juustot vääristävät käyrää kummasti! Reseptejä kehitellään omasta päästä, ja toisinaan katsotaan netistä hyviä ohjeita. Ollaan täällä ollessa ruvettu käyttämään melko paljon papuja ja linssejä sekä vähän tulisempia mausteita. Pääruuat ovat useimmiten keittoja, pataruokia/muhennoksia tai salaatteja. Toisinaan elämä on yhtä kokkailua, mutta onneksi kummatkin tykätään häärätä keittiössä. Herkkuhetkinä väsätään hedelmäsalaatti tai ostetaan muutamat juustot lähimmän kaupan juustotiskistä. Allekirjoittanut ostaa toisinaan myös herkkukeksejä, tai vääntää kotikeittiössä yksinkertaisia leipomuksia. Pointtina tällä kirjoituksella oli kai se, että ei tänne Pohjois-Anerikkaan lihomaan tarvitse tulla. Paljolta säästyy, jos ei ihan joka päivä halua syödä mäkkärillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

I don't trust any country that looks around a continent and says, "Hey, I'll take the frozen part." - Jon Stewart