keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Ruokajuttuja, taas

Täällä on tuo kokkailu vallannut aika tehokkaasti päiviä, kun lounasta ei päivittäin voi nauttia opiskelijaruokalassa. Ollaankin välillä saatu aikaiseksi melkoisia makuelämyksiä. Samoja pöperöitä syödään monesti monta päivää peräkkäin, joten parasta on yrittää tehdä niistä edes maistuvia.

Viimeinen kansainvälinen illallinen meillä oli australialaisen ruuan parissa. Taryn kokkaili pieniä syötäviä, joita yleensä on aina illanistujaisissa tarjolla. Suomeksi voisivat olla vaikka nakkikääröjä ja lihapasteijoita aussityyliin. Jälkiruuaksi nautittiin pavlovaa, joka olikin sitten sellainen herkku että vei kielen mennessään. Pavlovaa aion ehdottomasti yrittää tehdä kesällä kotona, tuoreilla marjoilla ja hedelmillä koristeltuna. Nam!




Leipomuksiakin tulee tehtyä täällä aika usein. Leivän leivon itse, täkäläinen leipä kun on kammottavaa pullaa. Onneksi kaupasta sentään löytyy ruisjauhoja. Pullaakin tuli leivottua jokin aika sitten, ja korvapuusteja. Onneksi postipaketti saapui perille ja sain pullaan oikeat mausteet eli kaardemumman! Jokin aika sitten leivottiin ruotsalaisten yhteissynttäreille brownieskakku, joka koristeltiin fiiniksi. Ilmakuva näyttää parhaiten kaakun komeuden:



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

I don't trust any country that looks around a continent and says, "Hey, I'll take the frozen part." - Jon Stewart