perjantai 19. lokakuuta 2012

Curling

Alkuorientaatiossa vaihtareille puhuttiin paljon siitä, miten täällä tapaa uusia ihmisiä. Kaikki mainitsivat urheilujoukkueeseen liittymisen, ja niinhän minä sitten tein. Curling-joukkueeseen nimittäin. Samassa joukkueessa pelaa australialainen kämppikseni, kaksi muuta jo ennestään tuntemaani aussia ja yksi poloinen kanukki, joka sai meidät kontolleen. Curling valittiin ihan vain huvin vuoksi, ja varsin hauskaksi laji on osoittautunut kahden kerran perusteella.

Viime viikolla saimme vain harjoitella, mutta tänään pelasimme oikean ottelun! Sitä ei heti uskoisi, mutta laji on melkoisen vaikea. Liukuminen kiven kanssa (termistö suomeksi on hakusessa) vaatii tasapainoa ja kiven saaminen haluttuun paikkaan pettämätöntä tekniikkaa. Sitten on vielä hauskin osuus eli harjaaminen. Harjaamisella kiven pystyy vaikuttamaan kiven liukumisnopeuteen ja kierteeseen melkoisesti, joten kyllä pelatessa saa pienen hienkin päälle, jos tarpeeksi lujaa viuhtoo harjan kanssa.

Ensimmäinen peli sujui todella hyvin! Hävisimme niukasti 4-6. Ei paha! Kaikilla alkoi liukumishommat sujua jo paremmin ja kivetkin meni enimmäkseen pesään tai edes sinne päin. Harjaaminen osoittautui yllättäen joukkueemme kompastuskiveksi. Noh, kyllä me täältä vielä noustaan ja ehkä voitetaankin jokunen peli. En tiedä onko curling-rata paras paikka tutustua uusiin ihmisiin, mutta pelaaminen on kuitenkin ollut hurjan hauskaa. Kiva kokeilla joskus jotain vähän erilaista. Täällä curling on mielettömän suosittua, joten voi kuvitella elävänsä kanadalaista arkea kiviä heitellessä.

Lopuksi vielä itseäni suuresti huvittanut curling-video. En tunnusta, että meistä kenellekään olisi käynyt näin:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

I don't trust any country that looks around a continent and says, "Hey, I'll take the frozen part." - Jon Stewart