tiistai 16. lokakuuta 2012

There is a reason for "dying" in studying

Viime viikko meni kiireisenä, opiskeluhommien kanssa. Viikonloppu sujahti ohi ilman että juurikaan näin ulkoilmaa. Vaikka suurimmat esseet on nyt palautettu, ei puuha lopu kesken. Tällä lukunopeudella kirjojen selättäminen vie varmasti tuplasti enemmän aikaa, mitä suomenkielisiä kirjoja lukiessa. No, eiköhän sekin asia muutu tässä lähikuukausien aikana, toivottavasti!


Toinen esseeni käsitteli Margaret Atwoodin Hairball-novellia, toinen vertaili Stephen Leacockin ja Robertson Daviesin kirjoja keskenään. Eri kurssit, sama palautuspäivä, tietenkin... Oxfordin Mini Thesaurus on ollut aivan käsittämättömän hyödyllinen ostos. Useimmiten vieraan sanan merkityksen ymmärtää asiayhteydestä, mutta toisinaan tuntematon sana on pakko tarkistaa. Thesaurus selittää sanan synonyymien avulla, joka itselleni ainakin on kielen oppimisessa hyödyllistä, hyödyllisempää mitä suomenkielisen vastineen tarkistaminen. Kirjanen on ollut avuksi myös esseitä kirjoittaessa. Olen välttänyt samojen sanojen toiston synonyymeja käyttämällä ja välillä myös tarkistanut oikean kirjoitusasun. Täällä on nimittäin sallittua käyttää esseissä brittienglantia tai jenkkienglantia, mutta suotavinta on tietysti käyttää kanukkienglantia. Opus ei paljoa maksanut, mutta pelastanut jo monesta pinteestä.


Esseiden kirjoittaminen täällä on mielestäni työläämpää, mitä Suomessa. Sivumäärät usein ovat pienempiä ja muutenkaan analyysi ei ole kovin syvällistä juuri tuon sivumäärän takia. Se mikä itselläni aiheuttaa harmaita hiuksia on ennaltamäärätyt aiheet. Ison tutkimusesseen, joka kirjoitetaan kurssin lopuksi, aiheen saa useimmiten päättää itse, mutta nämä pienemmät "välikoe-esseet" kirjoitetaan määrätyistä aiheista. Etenkin tuo kirjoittamani vertaileva essee osoittautui todella tuskaiseksi, koska annettu aihe ei ollut millään lailla kiinnostava. Mieluummin olisin keksinyt aiheen itse, mutta noh, maassa maan tavalla.

Sormet ristiin, että ensi viikonloppuna pääsen irtautumaan opiskelusta rentouttavampien asioiden pariin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

I don't trust any country that looks around a continent and says, "Hey, I'll take the frozen part." - Jon Stewart