perjantai 14. syyskuuta 2012

U-Start International ja yleiset orientaatiot

Me saavuttiin tosiaan Saskatooniin muutamaa viikkoa aikaisemmin mitä muut vaihtarit. Osallistuimme U-Start Internationaliin, eräänlaiseen orientaatiojaksoon, mikä ihan nimensäkin mukaisesti on suunniteltu vaihto-opiskelijoille. Jälkikäteen ajateltuna olisin mieluummin tutustunut yksikseni kaupunkiin tuon muutaman viikon aikana kuin osallistunut orientaatioon. Vaikka mukaan tarttui uusia tuttavuuksia ja ohjelmassa oli muutama upea kokemus (Wanuskewin, Smudge, tietyllä tavalla myös Huskies-peli), jäi päällimmäisenä mieleen harmitus.



Ohjelma oli enimmäkseen suunniteltu ensimmäisen vuoden opiskelijoille eikä mukana ollut juuri lainkaan itse kaupunkiin tutustumista. Ohjelmaan oli ängetty valtavasti akateemisia tehtäviä eikä aikaa tuntunut riittävän edes kaupassa käyntiin (tai niin... olisi kai riittänyt, ellei me oltaisi jokaisella reissulla eksytty). Itse en suosittele tätä orientaatioviikkoa kenellekään, jolla on jo takana yliopisto-opintoja tai kenellekään, joka haluaa käyttää aikaa kaupunkiin tutustumiseen.


Viime viikolla olikin sitten yliopiston järjestämät yleiset orientaatiot, ensin kaikille yliopistoon saapuneille ja seuraavana päivänä kaikille vaihtareille / ulkomaalaisille. Nämä orientaatiot oli kummatkin mielestäni ihan hyödyllisiä (jaetun krääsän määrä kuitenkin oli aivan järkyttävä, vähemmälläkin määrällä pärjäisi), joten näitä suosittelen kaikille tänne vaihtoon saapuville. Täällä on vaihdossa todella paljon ruotsalaisia ja melkein kaikki maanosat tuntui olevan edustettuna. Meitä suomalaisiakin taitaa olla peräti kuusi täällä nyt syksyllä! Vielä on joitain yliopiston järjestämiä vaihtareille tarkoitettuja juttuja ja sitten taidamme olla omillamme. Kampusalue tuntuu olevan melko hyvin jo hallussa (lue: löydämme luentosalit ilman tuntikausien etsimistä), mutta kaupunki muuten on vielä hieman hakusessa. Kyllä se tästä!


Kuvissa näkyy kaunista kampusaluetta. Kyllä, luentosalit löytyy kaiken tuon vehreyden keskeltä. Kaikki kuvat: The Wonder City Photo Gallery.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

I don't trust any country that looks around a continent and says, "Hey, I'll take the frozen part." - Jon Stewart