torstai 6. syyskuuta 2012

Lenkkeilymaastot

Saskatoonin parasta antia on luonto. Aivan keskustassakin on todella vehreää ja puistoja löytyy todella paljon. Jokirantaa kiertää kummaltakin puolelta Meewasin trail eli luontopoluista ja pikkuteistä koostuva ulkoilureitti. Kokonaisuudessaan Meewasin on kymmeniä kilometrejä pitkä, josta me olemme kiertäneet toistaiseksi vain muutamia kilometrejä. Meewasin tarkoittaa creen kielellä kaunista ja juuri se sana sopii hyvin kuvaamaan meidän uusia lenkkeilymaastoja. Ehkä juuri ulkoilumahdollisuuksia johtuen löytyy tästä kaupungista aivan valtavasti lenkkeilijöitä. Juoksutapahtumiakin järjestetään todella usein, ja jos oikein rohkenemme, osallistumme yhteen juoksutapahtumaan parin viikon päästä.


Ylemmässä kuvassa on oikealla University bridge, joka johdattaa nimensä mukaisesti yliopistolle. Saskatoonia kutsutaan siltojen kaupungiksi, syystäkin. Siltoja siis piisaa, hieman isompia virityksiä mitä Turussa. Me olemme tainneet ylittää vasta kolme siltaa, muut ovat joko todella kaukana tai sitten poissa käytöstä. Joen toisella puolella näkyvät talot kummassakin kuvassa ovat downtownin aluetta eli kaupungin keskustaa. Alemmassa kuvassa näkyvän ryteikön lomasta löytyy Meewasin.

Luonto on todella läsnä täällä, mutta vähän aneemisella tavalla. Puistot ovat oikeastaan enemmänkin suuria nurmikenttiä eikä kasvillisuus ole kovinkaan monipuolista muualla kuin jokirannassa. Tällä hetkellä ainakin oma lempipaikkani löytyy juuri tuolta meidän lenkkipoluilta, joko lenkkeillen tai kävellen. Tämä kuva on eräältä kävelyretkeltämme keskustasta kotiin. Istahdimme pieneen puistoon hengähtämään ja nauttimaan ..kröhöm.. virvokkeita. Kohta ympärillä surisi ja pörräsi niin monta erilaista vipeltäjää, että tuntui kuin olisi avaraan luontoon eksynyt. Täällä on vielä tähän aikaan loppukesästä aivan valtavan kauniita perhosia, sudenkorentoja ja ties mitä muita pörriäisiä.

  



Ps. Olispa kiva, jos blogiin eksyneet tai tarkoituksella löytäneet jättäisivät puumerkin kommenttiosioon!

T: Kaks tomppelia


1 kommentti:

  1. Lauantai 8. syyskuuta klo 12.45 Suomen aikaa..

    Suosittelen osallistumista juoksutapahtumaan, kunhan ei osallistu veren maku suussa, eikä hampaat irvessä, vaan iloisella mielellä. Joki taitaa olla vähän isompi kuin Turun Aurajoki ja ainakin valokuvissa puhdasvetisempi.

    -antsu

    VastaaPoista

I don't trust any country that looks around a continent and says, "Hey, I'll take the frozen part." - Jon Stewart