torstai 6. syyskuuta 2012

Elämää eläintarhassa

Tervehdys kaikille lukijoille minunkin puolestani. Nyt se kaikkein jännittävin hetki, luentojen aloitus, on vihdoin ja viimein käsillä. Mutkikkaiden vaiheiden jälkeen sain lopulta haluamani kurssit ensi vuodelle, mikä oli valtava helpotus. Vastaavia kursseja kun ei ole saatavilla missään kotimaisessa yliopistossa. Ensi lukuvuoden kurssiohjelma näyttää seuraavalta:

syksyllä
- Introduction to Canadian Native Studies
- Contemporary North American Aboriginal Literatures
- Literature of Native North America (jatkuu koko vuoden)

keväällä
- Indigenous Storytelling of the Prairies
- Literature and Colonialism

Toivottavasti ovat sisällöltään yhtä kattavia ja valaisevia mitä kurssien nimet antavat ymmärtää. Luentoja näyttäisi olevan jonkin verran enemmän kuin kotiyliopistossa, mutta sentään varhaisimmat alkavat ikihumanistille sopivasti vasta puolenpäivän tienoihin. Täällä opiskelu on selkeästi hieman erilaista kuin Turussa, missä en ole kolmen vuoteni aikana viettänyt yhdessäkään periodissa yli kymmentä tuntia viikossa luentosalissa tai seminaarihuoneessa.

Olen jo ehtinyt hiukan tutustua kämppiksiini, joiden kanssa on kärvisteltävä seuraavat kahdeksan kuukautta. Suoriuduimme tutustumisriitistämme hyvinkin perimaskuliinisesti juomalla olutta Beerio Kart -pelin ohessa. Kyseessä on siis juomapeliksi muutettu versio Nintendo N64:n legendaarisesta Mario Kartista. Jokainen pelaaja kaataa itselleen oluen/muun alkoholijuoman, joka on juotava loppuun ennen kisan päättymistä. Sääntöihin sisältyy itseäni suuresti huvittanut moraalinen opetus, sillä juodessaan pelaajan on laskettava ohjaimensa lattialle (ajaessa ei ryypätä).

Kämppikset taitavat kaikki olla parikymppisiä janttereita elämäntapojensa ja arvojensa puolesta. Eli kalja maistuu ja muuten elämä pyörii pitkälti sen naisen kaikkein pyhimmän ympärillä. Joka päivä kämpille tullessa odottaa lauma sohvalla lojuvia mölyapinoita, jotka ottavat iloisin huudahduksin potentiaalisen lajitoverinsa vastaan.

Teen todennäköisesti yliopiston kirjastosta uuden kotini nyt kun lukuvuosi käynnistyy. Opiskelu tai pokerin pelaaminen kämpillä vaatisi joko korvatulppien jatkuvaa käyttöä tai buddhalaisten hengitystekniikoiden täydellistä hallitsemista. Tietysti voin aina silloin tällöin livahtaa käytävän toiselle puolelle Anniinan vastaavaan ruotsinlaivahyttiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

I don't trust any country that looks around a continent and says, "Hey, I'll take the frozen part." - Jon Stewart