tiistai 4. syyskuuta 2012

Ensimmäinen Huskies-peli

Savustusrituaalin jälkeen meillä oli vielä illalla mahdollisuus päästä katsomaan kanadalaista jalkapalloa ja kannustamaan täkäläisen yliopistomme joukkue Huskies voittoon. Olimme kummatkin varsin innoissamme pelistä, koska tiesimme yliopistourheilun olevan täällä iso juttu. Ja niinhän se olikin! Arviomme mukaan yleisöä oli tuhansia, mahdollisesti jopa 5000. Paikallisia löytyi yleisöstä niin nuoria yliopisto-opiskelijoita kuin vanhoja kannattajiakin. Oli mukana kokonaisia perheitäkin vihreisiin pukeutuneena. Erätauoilla järjestettiin kaikenlaisia arvontoja ja ties mitä, joten olihan se mielenkiintoista päästä katsomaan tällaista isompaa urheilutapahtumaa.

Itse pelistä en sitten ymmärtänyt yhtään mitään, eikä tainnut Esakaan ymmärtää. Peli kesti reilusti yli kolme tuntia ja neljästä erästä kolme oli aivan luokattoman hidastempoisia. Albertan Golden Bears ei pysynyt yhtään pelissä mukana ja muutenkin... haukotus. Voittolukema taisi olla 27-0 Huskiesien hyväksi. Viimeisessä kahdessa erässä ei kumpikaan kerännyt pisteitä.  Ilmeisesti kyseessä oli poikkeuksellisen hidastempoinen peli, mutta en taida jaksaa kiinnostua lajista kuitenkaan tämän enempää.

Kuvassa vasemmalla näkyy joukkueet: keltaisissa Albertan Golden Bears, vihreissä University of Saskatchewanin Huskies. Oikeassa yläkulmassa hidastempoista peliä ja seisoskelua. Alakulmassa huonolaatuinen kuva pelin jälkeisestä ilotulituksesta. Vielä ei ole selvinnyt ilotulitetaanko täällä vain Huskiesien voittoja, vai saako häviökin räiskeet taivaalle.


Se täytyy kyllä sanoa, että varmasti käymme katsomassa jonkun muun lajin yliopistoliigapelejä. Tapahtumana kuitenkin tämä peli oli ihan viihdyttävä, lajina ei vaan meidän juttu. Yliopistojoukkueiden pelaajat on todella kovia ja muutenkin taso on huikea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

I don't trust any country that looks around a continent and says, "Hey, I'll take the frozen part." - Jon Stewart