tiistai 21. elokuuta 2012

Hyvää huomenta Kanada!

Yli 30 tunnin matkustamisen jälkeen herättiin uuteen aamuun hotellissa. Yöllä kaikki näytti pimeältä ja surkealta, kunnon yöunet nukkuneena ikkunasta avautui tämä näkymä:


Siellä näkyy puiden katveesta Saskatoon River ja joen toiselta puolelta löytyy meidän uusi väliaikainen asumus. Kaksi ensimmäistä orientaatioviikkoa menee kampuksen uudemmassa asuntolassa ja sieltä siirrymme sitten loppuajaksi toiseen asuntolaan.

Meidän matka tänne kesti tosiaan yli 30 tuntia kaikkine selvityksineen ja olo oli eilen sen mukainen. Ensin lento Helsingistä Amsterdamiin ja siellä Esa sai aika haipakkaa siirtyä seuraavalle lennolle, itse jäin vielä hengailemaan kentälle. Oli onni, että kentällä sattui olemaan pieni museo ja kirjasto, siellä kului aika ihan mukavasti. Lento Minnesotaan kesti hieman yli kahdeksan tuntia ja siihen päälle tietysti aivan tolkuton määrä turvatarkastuksia ja ties mitä tarkistuksia. Enpä kyllä haluaisi yrittää Jenkkeihin huonosti valmistautuneena... Vietettiin sitten aika monta tuntia liikaa Minnesotan äärimmäisen flegmaattisella kentällä, kunnes päästiin Saskatoonin lennolle. Lentokentällä odotti rajamuodollisuudet, jotka meni ihan leppoisasti vaikka aikaa kuluikin ihan runsaasti. Rajavartiomies jutteli innoissaan jääkiekosta ja tokihan hän osasi mainita myös turkulaisia jääkiekkosankareita. Tätä varmasti on luvassa koko loppuvuosi. :D

Kentältä otettiin taksi ja tultiin yhdeksi yöksi hotelliin. Tästä voisi Turun yliopistokin ottaa mallia, sillä paikallinen opinahjo maksoi taksimatkamme ja tämän hotelliyön! Eikä kyse ole kyllä mistään kämäisimmästä pikkuhuoneesta, vaan täällä on kaikki suurempaa:

 
 Tästä on hyvä lähteä seikkailemaan uuteen kotikaupunkiin ja käydä hoitamassa asioita. Ihanaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

I don't trust any country that looks around a continent and says, "Hey, I'll take the frozen part." - Jon Stewart