perjantai 3. elokuuta 2012

Viisumi

Yksi päänvaivaa aiheuttaneista järjestelyistä oli viisumien hankkiminen. Kanadaan siis tarvitsee opiskelijaviisumin aina jos opiskelee maassa yli 6 kk. Muista viisumeista en osaa sanoa, mutta opiskelijaviisumin hakuprosessi oli sen verran monimutkainen etten ihan heti halua sitä paperisotaa tehdä uudelleen.

Suomalaiset pystyvät hakemaan opiskelijaviisumia netin kautta, joko Suomesta tai Kanadasta käsin. Meille viisuminen hakeminen jo etukäteen oli selvä valinta - mitä sitä turhaan pitkittämään, kun joka tapauksessa moiset tarvitsemme. Nettihakemus oli kätevä, mutta sen täyttäminen ei todellakaan ollut nopeaa. Aikaa kannattaa varata sekä hakemuksen täyttämiseen että odotteluun. Odotusajaksi ilmoitettiin noin 12 viikkoa, mutta minä sain jo omani suunnilleen kuukauden odottelun jälkeen. Toivottavasti Esankin saapuu pian. Oikeastaan sain vain PDF-tiedoston, jolla saan sitten Kanadan päässä sen varsinaisen viisumin eli study permitin.

Hakemukseen kannattaa varata sekä aikaa että kaikki tärkeät dokumentit jo valmiiksi. Skannata tarvitsee ainakin oppilaitoksen hyväksymiskirje, todistus varallisuudesta, passi sekä erillinen passikuva. Lisäksi hakemukseen pitää liittää CV ja vastata mitä omituisimpiin kysymyksiin. Ja kyllähän se tietysti maksaakin jotain, 120 CADia muistaakseni.

Vielä on jäljellä ESTAn, eli läpikulkuviisuminen hankkiminen Yhdysvaltoihin. Sitten saakin keskittyä pakkaamiseen, viimeisiin muuttokuvioihin ja läksiäishommiin. Huh.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

I don't trust any country that looks around a continent and says, "Hey, I'll take the frozen part." - Jon Stewart