perjantai 12. lokakuuta 2012

Vinkit Edmontoniin

Muutama nähtävyys- ja ruokavinkki Edmontoniin matkustaville:

Varsinaisia nähtävyyksiä Edmontonissa ei aivan valtavasti ole, mutta usein parhaat jutut löytyvätkin muualta. Kesällä kaupunki varmasti näyttäytyy aivan erilaisena ja paljon eloisampana, mitä näin loppusyksystä. Näistä jutuista me nautimme (tai WEMin kohdalla emme...):
  • White Avenue - boheemi ja eläväinen katu täynnä nähtävää.
  • West Edmonton Mall - yli 800 liikettä takaavat ajan (ja rahan) kulumisen. Säästä rahaa ja nappaa bussi numero 100 Jasperilta, joka vie suoraan ostoskeskukseen.
  • Jasper Avenue - ravintoloita ja pubeja jokaiseen makuun
  • River Valley - vihreä jokilaakso, joka hätkähdyttää kauneudellaan.
  • (Telus World of Sciencen Star Wars näyttely, joka harmillisesti avautuu vasta lokakuun lopulla.)  
Ravintoloiden suhteen Edmontonissa on valtavasti valinnanvaraa. Meille tärkeintä oli kävelyetäisyys hotellilta ja hyvät arvostelut netin ruokasivustoilla. Olemme kumpikin melkoisia herkuttelijoita, joten hyvää ruokaa on saatava ja plussaa ravintola saa erilaisesta menusta sekä hyvästä palvelusta.
  • The Common, trendikäs ja nuorten suosima ravintola/baari. Ravintola oli melkoisen meluisa, ja jos mielii päästä pöydän ääreen istumaan, kannattaa ravintolaan suunnata hieman aikaisemmin tai tehdä suosiolla pöytävaraus. Pääruuista Esan lohi oli kuulemma varsin käypää, oma lammashodari oli vähän njääh. Syö siis jotain muuta kuin tuo hodari. Tai sitten siirry suoraan jälkiruokaan, nimittäin suklaakakkuun! Oli heittämällä paras jälkiruoka mitä olen koskaan syönyt, mmmm. Kosteaa suklaakakkua, karamelisoitua pekaanipähkinää joukossa ja koko komeus merisuolatulla kinuskiraitapedillä.
  • Oodle Noodle, tasokkaampaa ja maukkaampaa noutoruokaa. Annokset olivat kokonsa puolesta riittäviä, ellei jopa vähän isomman puoleisia. Jos haluaa ruokaa nopeasti, mutta välttää mäkkärit ja muut roskapaikat, voi hyvillä mielin hakea ruokaa täältä.
  • Elephant & Castle City Centre, leppoisa ravintola/juottola keskustan ostoskeskuksessa. Naposteluun sharing plate, josta me tykkäsimme kovasti.
  • (Bonuksena Downtownin Sobeys, jonka hyllystä löytyi Selänteen kuvalla koristeltu Pandan lakritsipussi!)

1 kommentti:

  1. Kunnon kitupiikkivihjeenä mainittakoon, että kauppakeskukseen pääsee edestakaisin vaihdolla kunhan tulee saman päivän aikana takaisin. Älkää siis uskoko ahneita bussiyhtiöitä, jotka ohjaavat ostamaan paluulipun, oikeasti kuskeja ei kiinnosta mikä aika siinä lipussa seisoo.

    Jasperilla sijaitsevan Sobeysin lähettyvillä sijaitsee de vine -niminen liike, josta saa viinien lisäksi paikallisia pienpanimotuotteita kohtuulliseen hintaan. Plussaa myös siitä, että kaljat pakataan ihan tavalliseen muovikassiin eikä niihin karmeisiin ruskeisiin paperipusseihin mitä täällä käytetään. Helpompi kantaa eikä tarvitse joka kerta käydä läpi samaa julkista häpeäriittiä hakiessaan kaupasta sikspäkin.

    -Esa

    VastaaPoista

I don't trust any country that looks around a continent and says, "Hey, I'll take the frozen part." - Jon Stewart