keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Grand Canyon

 
Vegasista tehtiin tosiaan päivän retki Grand Canyonille ihastelemaan massiivisia luonnonmuodostelmia. Oltiin vertailtu etukäteen hintoja ja päädyttiin lentämään kanjonille pienlentokoneen kyydissä. Hinta ei ollut paljoakaan bussimatkaa kalliimpi, mutta ajassa säästimme useita tunteja.

Lentokoneessa, auringonnousua ihaillen

Me lensimme kanjonin yllä auringonnousussa, joka olisi ollut kovinkin romanttista, ellei saman koneen kyydissä olisi ollut ryhmä krapulaisia ausseja. No, maisemat kuitenkin olivat hulppeat lentokoneesta katsottuna ja tieysti sen jälkeen.



Kanjonilla käytiin Eagle pointilla sekä Guano pointilla. Käsittääkseni Vegasista retkiä tehdään vain tähän osaan kanjonia. Meillä kävi vähän huono tuuri sään suhteen, joulukuussa lämpötila ei nimittäin ole kovinkaan lempeä. Mittari näytti -4 ja niskaan satoi rakeita, mutta todellisuudessa ilma tuntui kylmemmältä mitä Saskatoonissa. Niin purevaa kylmyyttä ei olla montaa kertaa elämässämme koettu, vaikka olimme kuitenkin varautuneet talvitakeilla. Kesällä taas Grand Canyon on tukahduttavan kuuma, joten kannattaakin suunnata sinne retkeilemään syksyllä tai keväällä, jos haluaa säästyä ääriolosuhteilta.

Eagle pointin kotkahan se siinä!

Maisemat kanjonilla olivat aivan huikaisevan upeat. Päivä oli melkoisen harmaa, joten sitä kuvista tuttua oranssia väriloistoa ei nähty. Muutenkin nuo kivimuodostelmat näyttivät enemmänkin vihertäviltä. Melkoista tutinaa tuli välillä polviin kun seisoi lähellä reunaa. Siellä siis hiivittiin "seinän viertä", ettei vahingossakaan lipsuta väärälle puolelle. Ihan heti en suosittelisi tuota paikkaa pienille lapsille tai liikuntaesteisille, niin jännittävää röpöläistä alustaa sai välillä kävellä.



Opittiin muuten mielenkiintoisia juttuja retken aikana. Guano pointin yhteydessä saatiin tietää, että tältä alueelta luolasta löydetty jumalaton määrä lepakon kakkaa hyödynnettiin 1950-luvulla muun muassa naisväen kosmetiikkaan. Nami nami.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

I don't trust any country that looks around a continent and says, "Hey, I'll take the frozen part." - Jon Stewart