lauantai 22. joulukuuta 2012

Loman alku Moose Jaw:ssa

Me lähdettiin tiistaina viettämään kaksin aikaa Moose Jaw:hon. Juhlistettiin samalla meidän kaksivuotista yhteistä taivalta, sekä joulun tenttikaudesta selviämistä. Saskatoonista Hirvenleukaan matkaa kolme tuntia, jonka mielelläni käytän vielä toistekin, jos aikataulut antavat periksi. Koko meidän matka oli täydellisen onnistunut ja palattiin takaisin Saskatooniin äärimmäisen rentoutuneina ja fleguina.

Lunta silmänkantamattomiin. Kamera vääristää värejä liian siniseksi.
Saskatoonista Moose Jaw:hon pääsee bussilla, ja STC (provinssin sisäinen bussiyhtiö) osoitti olevansa moninkertaisesti luotettavampi mitä Greyhound. Bussit lähtivät kaikki ajallaan ja suhasivat maanteitä ilman minkäänlaisia ongelmia. Jalkatilaakin oli enemmän kuin tarpeeksi. Vaihto tehtiin Chamberlainissa, keskellä ei mitään, kirjaimellisesti. Viimeinen tunti ennen Moose Jaw:ta olikin maisemallisesti aika mielenkiintoista. Ensimmäistä kertaa elämässäni näin maiseman, joka oli täysin valkoinen. Horisonttia ei erottanut vaikka miten tihrusti, niin samaa väriä oli taivas ja maa. Moose Jaw:n lähettyvillä alkoi jo näkyä korkeuseroja, jotka otimme ilolla vastaan Saskatoonin pannukakkumaiseman jälkeen.

Wakamow Valley
 

Moose Jaw Downtown

 Itse Moose Jaw on todella pieni, alle 40 000 asukkaan kaupunki. Downtown on selkeästi enemmän eurooppalaistyylinen ja muutenkin kaupunki vaikuttaa positiivisella tavalla erilaiselta juuri korkeuserojen takia. Moose Jaw on suosittu lomakohde provinssin sisällä etenkin kesäisin, eikä ihme. Tekemistä kyllä riittää, mutta kyllä kaupunki luo hyvät olosuhteet ihan vain rentoutumiseenkin. 

Al Capone Hideaway. Moose on tunnettu myös Little Chicagona ja Al Capone näkyy katukuvassa välillä yllättävissäkin paikoissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

I don't trust any country that looks around a continent and says, "Hey, I'll take the frozen part." - Jon Stewart