keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Halloween

Täällä vietetään tänään Halloweenia, joka onkin täällä päin maailma varsin iso juttu. Jo pari viikkoa on pihoilla näkynyt kaikenlaista kauhuroinaa - kaiverrettuja kurpitsoja, hämähäkinverkkoja ja mustia kissoja. Koska juhlapäivä osui tänä vuonna keskiviikolle, päätettiin kämppisten kanssa juhlistaa päivää viime lauantaina, periamerikkalaiseen tapaan pukeutumalla ja syömällä "kauhistuttavia ruokia". Jokainen toi juhlapöytään jotakin ja ilta kului leppoisasti jutellen herkkujen ääressä. Sisustukselliset seikatkin oli otettu huomioon, sillä Taryn oli hankkinut sopivaa rekvisiittaa luomaan kauhutunnelmaa.



Illan pimetessä (no tämä nyt on pieni valhe, sillä täällä on pimeää jo iltakuudelta) päätimme vielä lähteä Tarynin kanssa kaupungille juhlakansan pariin. Olimme kuulleet paljon hyvää paikallisesta gay klubista, Divasta, jonne suuntasimmekin. Klubi oli sisustettu kauhuteeman mukaan ja jokainen juhlija oli todella panostanut asuunsa. Halloween ei ole täällä mikään ihan pikkujuttu vaan asujen eteen nähdään vaivaa. Klubilla jaettiin illan aikana palkintoja parhaiten pukeutuneille ja joukossa oli todella hienoja virityksiä Game of Thrones -hahmoista miesballerinoihin jne. Meillä oli tosi mukava ilta tanssiessa ja nähtiin miten paikalliset viettää Halloweenia.


Täytyy kyllä sivuhuomautuksena nurista paikallisesta taksikulttuurista. Taksiahan täällä ei yöllä meinaa saada sitten millään, ja näillä pakkasilla ei oikein huvittaisi moista metsästääkään kovin pitkään. Taksitolppia täällä ei taida olla lainkaan, ja onkin ihan normaalia napata taksi lennosta. Hankalaa.

Itse en hankkinut juhlan kunniaksi erillistä asua, mutta naamaan sudin arkimeikkiä paksumman maskin. Naama alkoi kirjaimellisesti monen tunnin tanssimisen jälkeen sulaa, mutta mitäpä pienistä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

I don't trust any country that looks around a continent and says, "Hey, I'll take the frozen part." - Jon Stewart