maanantai 17. kesäkuuta 2013

Road trip


Näytä Kanada suuremmalla kartalla

Vihdoin ja viimein olemme kotiutuneet Suomeen. Tai toukokuun viimeisellä viikolla oikeastaan, mutta aika on kulunut tehokkaasti muutossa, töiden aloittamisessa ja kaikessa muussa pikkukivassa. Nyt jälkikäteen on hyvä kerrata toukokuisen reissun huippuhetkiä ja antaa ehkä jotakin vinkkejä.

Kartalla näkyy summittaisesti meidän reissun etapit. Google Maps ei suostunut juurikaan yhteistyöhön, joten kartta on todellakin summittainen, mutta antaa ehkä mielikuvaa siitä, missä me oikein loppujen lopuksi reissattiin. Karttaa kun klikkaa pienemmäksi näkee, että ei tutkittu kuin murto-osa Kanadaa. Silti ajettiin aivan mielettömän pitkiä matkoja ja nähtiin uskomattoman paljon!

Meidän reissu kulki kutakuinkin näin: Edmonton - Jasper - Banff - Yoho - Glacier - Revelstoke - Kamloops - Whistler - Vancouver - Victoria (Vancouver Island) - rajan yli USA:n puolelle, jossa pikkukaupunki Sedro-Woolley - North Cascades - Winthrop - Osoyoos - Oliver - Vernon - Banff - Red Deer - Edmonton. Varmasti unohdin jonkin pysähdyspaikan, mutta näillä koordinaateilla saa jo melko hyvän mielikuvan siitä mistä reittimme kulki. Matkan varrella jouduttiin ajanpuutteen takia jättämään osa paikoista väliin (Seattle) ja osa vähemmälle tutustumiselle, mitä alunperin oltiin mietitty. Luulenpa, ettei meistä kukaan ollut ymmärtänyt miten paljon aikaa siirtyminen paikasta A paikkaan B kestää Kanadan kokoisessa maassa rämisevällä asuntoautolla. Kompromisseja siis tehtiin, mutta silti ainakin omasta mielestäni nähtiin parhaat palat.

Reissu oli ikimuistoinen, vaikkakin melko rankka. Matkapäiväkirjan kirjoittaminen jäi muutamaan päivään, energiaa iltasella ei vain riittänyt enää muuhun kuin nukkumiseen. Mutta päivääkään en tietenkään vaihtaisi pois, sillä tuollaista reissua ei taatusti tule enää toiste tehtyä! Edmontonista lähdettiin vielä Esan kanssa New Yorkiin ja Torontoon, samalla kun muu seurue lähti takaisin Suomeen. Kokoan vielä parhaita paloja reissusta ja mielenkiintoisimpia paikkoja omasta mielestäni erilliseen postaukseen. Tämä postaus olkoon vain ilmoituksena, että Suomessa ollaan, vihdoin!