sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Reissun päällä

Meidän opiskelut on nyt tältä lukuvuodelta ohi ja Saskatoon on jätetty taakse! Reissataan suunnilleen kuukausi ympäri Kanadaa ja Yhdysvaltoja suunnilleen tähän tyyliin: Edmonton - Kalliovuoret - Vancouver - Vancouver Island - Seattle - Okanagan Valley - Edmonton - New York - Toronto - Amsterdam - Helsinki - Turku. Blogiin saattaa matkan varrelta ilmestyä päivityksiä, mutta luvata en voi. Viimeistään kotoa sitten päivittelen jotakin reissusta ja yleistä vaihto-opiskeluun liittyen.

Kevään merkkejä Edmontonissa
Ensimmäisenä etappina meillä tosiaan oli ei-niin-keväinen Edmonton.  Käytiin kuitenkin piiiiitkällä kävelyllä jokirannassa ja tutustuttiin hieman myös University of Albertan kampusalueeseen. Meidän hostelli sijaitsi aivan Whyte Avenuen vieressä, eli sijainniltaan aivan täysi kymppi. Saskatoonin jälkeen oli mukava päästä vähän isompaan kaupunkiin pyörimään.

torstai 2. toukokuuta 2013

Saskatoon-vinkit

Saskatoon ei paikkana ole ihmeellinen, eikä kaupungissa olekaan varsinaisia nähtävyyksiä. Jos Saskatooniin kuitenkin eksyy syystä tai toisesta, etsimällä voi löytää kivojakin juttuja. Kuvituksena muutamia näpsyjä meidän viimeisistä päivistä Saskatoonissa. Tässä meidän vinkit kaupunkiin:


Kampusaluetta. Päärakennus sekä the Bowl (kampuksen keskeltä löytyvä nurmikenttä).



1. Wanuskewin, josta kirjoitimme täällä


2. Kampusalue on todella kaunis vanhoine rakennuksineen ja rakennusten sisältä löytyy kaikenlaisia aarteita. Erityismainintana Geology building, joka kätkee sisälleen luonnollisen kokoisia lasikuitujäljitelmiä dinosauruksista sekä kaikenlaisia eläviä otuksia, kuten kaloja, jyrsijöitä, sammakoita, käärme ja lintuja. Paikka on lapsiperheiden suosiossa ja ihan syystä. Lisäksi Thorvaldson buildingista löytyy ohjelmoitu jääkiekko-ottelu, jossa pistetilanne huiteli tuhannen tienoilla kummallakin joukkueella. Agriculture building on rauhallinen keidas lukuisine kasveineen ja vesiputouksineen. Lähes kaikkiin rakennuksiin pääsee tunneleita tai lasitettuja siltoja pitkin, joten tutustuminen eri rakennuksiin on helppoa pakkassäässäkin.

Thorvaldsonista löytyvä ikuisesti pyörivä lätkämatsi

3. Jake's on 21st on ravintola Downtownissa, joka tarjoilee suhteellisen edullista lounasta. Hyvää ja täyttävää, useimmiten lähiruokaa.

Tyrannosaurus Rex ei meinannut millään mahtua kokonaan kuvaan!

4. Lepp's on kaupungin ainoa hevibaari, joka rupuisuudellaan täyttää kaikki metallibaarien kriteerit. Täällä pidetään usein pienempien bändien keikkoja. Tämäkin paikka löytyy Downtownista.


5. Kampusjuottola Louis', jossa pystyy maistelemaan paikallisia Paddockwoodin oluita. Ruoka-annokset ovat todella isoja ja maistuvia, mutta kannattaa pysytellä kaukana paikan poutinesta. Tai no, kannattaa pysytellä kaukana minkä tahansa ravintolan poutinesta... Louis' toimii myös keikkapaikkana ja erilaisten tapahtumien areenana. Erityismainintana heikkolaatuisen oluen ystäville tiistaiset dollar draftit, jolloin kaljaa saa halpaan hintaan.


6. Broadway-alue, joka on boheemi ja muuta kaupunkia eurooppalaisempi. Kadun varrelta löytyy lukuisia pubeja ja ravintoloita sekä pienempiä erikoisliikkeitä. Broadwaylta yliopistolle päin seikkaillessa voi nähdä sympaattisia asuinalueita. Erityismainintana Broadwayn alueelta sympaattinen Broadway Cafe, joka on sisustettu 50-luvun dineriksi. Kahvilasta saa perinteistä diner-ruokaa sekä tietysti kahvilatuotteita.

Värikkäitä kaloja kampuksella

7. Eye of the Needle Broadwaylla on oman kokemuksen mukaan täydellinen paikka tatuointia tai lävistystä haaveilevalle. Paikka on äärimmäisen siisti ja palvelu ystävällistä. Itse otin tatuoinnin Jen Leeltä, joka todella ammattitaitoisesti piirsi kuvan oman ideani pohjalta ja toteutti tatuoinnin todella nopeasti laadusta tinkimättä. Paikka saa plussaa naistatuoijista ja yleisestä rennosta ilmapiiristä. Sijaintikin on aivan mainio.

Geology buildingin karpit

8. Jokiranta tarjoilee aivan upeat lenkkeilymaastot. Etenkin lämpiminä päivinä kannattaa suunnata jokirantaan kävelylle tai lenkille.

Titityy!

9. Marquis Hallin brunssi viikonloppuisin. Paikan lounas on melko rupuinen, mutta brunssilla tarjoillaankin sitten kaikkea mitä ikinä brunssilta toivookaan. Vähän yli kympillä saa syödä vatsan täyteen ja herkutella ihan sielunsa kyllyydestä.

Kampusaluetta. Kuvassa näkyy Marquis Hall.